utorok 20. októbra 2015

Sri Lanka - Little Adam´s Peak


If you are really short of time to climb Adam´s Peak and explore Nuwara Eliya tea plantations, there is one thing you can do to substitute for both. And that is an easy hike to Little Adam´s Peak. It saves you two  days of your itinerary.
Little Adam´s Peak is located in Ella. It got it`s name after it`s big brother, the holy mountain Adam`s Peak, because of the similar shape. It is supposed to be a very popular hike, but surprisingly, we did not meet many people on our way (probably because of dark clouds accumulating above us). It is really very easy hike (we started in front of our hotel called Ella Flower Garden Resort (the picture above is from there). You walk among the tea plantations, and if you are lucky enough (we were not) you will also see teapickers along the way. We met some local kids who insisted on picture but asked for money afterwards (I guess I was not experienced travel photographer enough to see this coming).  The surroundings are spectacular, all the green hills! Once again I took hundred pictures of tea bushes :-).  It takes less than an hour to climb up and there are some stairs - climbing them we still felt the big Adam´s Peak in our legs. But it is not a challenging hike and it`s quite short, and gives you a good impression of the landscape around Ella and the view is fantastic. So absolutely worth the climb! 
There are actually two tops, and I am not sure which one is the right one. We got caught by heavy rain at the top, so we did not manage to explore both. We ran down the hill soaking wet and enjoyed the rest of the day relaxing in the restaurant. After dark, we went to explore the night life in Ella - we ended up having rotti with our guide in the local shop.

Ak nemáte dosť času liezť na Adamovu horu ani na objavovanie čajových plantáží v okolí Nuwara Eliya, je jedno miesto, ktoré vám nahradí oba tieto zážitky. A tým je Malá Adamova hora. To vám ušetrí dva dni z cestovného plánu.
Malá Adamova hora sa nachádza v Elle (kam sme sa doviezli vláčikom v minulej časti). Meno dostala po svojej veľkej sestre, svätej Adamovej hore, vďaka podobnému tvaru. Výstup na Malú Adamovu horu by mal byť celkom populárny medzi turistami, my sme však takmer nikoho nestretli (možno to bolo tým, že sa nám nad hlavami začali zaťahovať mračná). Cesta na vrchol je naozaj ľahká túra (my sme začali spred nášho hotela, to foto hore je odtiaľ). Kráčate pomedzi čajové plantáže, a pokiaľ máte šťastie (čo sme my nemali), uvidíte aj zberačky čaju. My sme stretli zopár miestnych detí, ktoré trvali na tom, aby som ich odfotila, a následne si za to vypýtali peniaze (zjavne nie som príliš scestovaná aby ma to neprekvapilo). Okolie je nádherné, všetky tie zelené kopce! Opäť som neoddolala a urobila asi sto fotiek čajových kríkov. Hore to trvá ani nie hodinu myslím, je tam aj pár schodov, na ktorých sme ešte pocítili výstup na tú skutočnú Adamovu horu. Ale nie je to nič náročné, a hlavne získate obraz o krajine v okolí Elly a výhľady sú krásne, takže rozhodne ten výšľap stojí za to! 
Vlastne sú tam vrcholy dva a ja neviem, ktorý z nich bol ten pravý. Lenže nás na vrchu zastihol hrozný lejak, takže ísť aj na ten druhý sme nestihli. Utekali sme dole premočení do nitky a zvyšok dňa sme strávili v hotelovej reštaurácii. Po zotmení sme šli objavovať nočný život v mestečku - nakoniec sme skončili spolu s naším sprievodcom na rotti v miestnom obchodíku.











Žiadne komentáre: